Renie Spoelstra (1974, Drachten) lives and works in Rotterdam, The Netherlands

(Past) Drawing Centre Diepenheim
2011-12-17 until 2012-02-05

Drawing Centre Diepenheim
Renie Spoelstra Nabeelden
Hans Lemmen No reason to get excited !!!

Two solo exhibitions at the brand new 'Drawing Centre Diepenheim’.

(NL)
'Met een dubbeltentoonstelling van twee uitgesproken tekenaars neemt het reguliere programma van Drawing
Centre Diepenheim, na de succesvolle opening van dit eerste centrum voor hedendaagse tekenkunst in Nederland, een aanvang. Renie Spoelstra en Hans Lemmen transformeren de beide presentatieruimtes in het Drawing Centre tot twee verschillende werelden.

Renie Spoelstra (1974, Drachten) neemt in haar enorme houtskooltekeningen fragmenten uit de ons omringende wereld als uitgangspunt. Door haar intensieve manier van tekenen in diep doorwerkt zwart geeft zij haar werk een mysterieuze draai. Een rand van een bosschage wordt zo donker getekend dat het bijna spookachtig oogt. Mede door de grote formaten lijk je als beschouwer geheel te kunnen verdwijnen in haar wereld.

Het werk van Hans Lemmen (1959, Venlo) is als een visueel dagboek. Zijn geladen tekeningen zijn absurde, bizarre authentieke werelden waarin hij mens, dier, landschap en elementen als huizen en boten visueel met elkaar laat botsen tot een oorspronkelijk en vervreemdend beeld ontstaat. Ook in zijn werk zit een mysterieuze onderlaag die zich niet direct laat duiden. De tekeningen van Hans Lemmen zijn kleiner van
formaat, maar niet minder monumentaal van karakter.