Renie Spoelstra (1974, Drachten) lives and works in Rotterdam, The Netherlands

(Past) Telling Stories...
2012-06-10 until 2012-07-22

AkkuH Summerschool, first edition
10|06|2012 • 22|07|2012

Telling Stories……

Twee verzamelingen, twee landschappen, 1001-verhalen…
Ensembles uit de collecties van Reyn van der Lugt en Marcel Schroeten op zondag 10 juni om 16.00 uur.
Curator: Let Geerling

AkkuH Aktuele Kunst Hengelo

De tentoonstelling Telling Stories… toont ensembles die de verzamelaars Reyn van der Lugt (Rotterdam) en Marcel Schroeten (Almelo) op uitnodiging van AkkuH uit hun collecties hebben samengesteld. Met uiteenlopende fascinaties, maar vanuit eenzelfde passie voor hedendaagse kunst, bouwen beide verzamelaars al jarenlang aan een eigen landschap. De één met een accent op fotografie en tekenkunst, de ander op
abstracte schilderkunst en ruimtelijk werk.
De ensembles met kunstwerken uit binnen- en buitenland voeren ons mee in de verschillende verhalen van die twee landschappen. Welke verbindingen zijn er, waar liggen de breukvlakken en waar de overgangen? In het geheel van deze ensembles van kunstwerken, ontstaat in Telling Stories… een nieuw landschap van toevallige ontmoetingen, nieuwe en onvermoede verhalen en horizonten.

Te zien is werk van onder andere:
Steven Aalders, Krijn de Koning, Martina Klein, Kees Visser, Alan Uglow, Peter Davis, Han Schuil, Stansfield & Hooykaas, Renie Spoelstra, Robert Seidel, Remco Dikken, Michiel Kluiters, Hans Op de Beeck, Viviane Sassen, Bert Danckaert en Satijn Panyigai.